Vedeli ste, že...?

VIDEO - "Drôtikujeme rámiky (ne)správne?" + "Prečo sa zvlní medzistienka + zatavovanie medzistienky a zvlňovanie drôtika"

Roman Baraník Kategória: Vedeli ste, že...?

Počas zimy je jedna z hlavných včelárskych činností príprava rámikov na ďalšiu sezónu. To ako poskladať samotný rámik nie je zložité, úskalia môžu nastať pri rozhodovaní ako taký rámik správne nadrôtikovať. 

Postupov ako na to, je pomaly toľko, koľko včelárov. Avšak zvoliť ten správny je nesmierne dôležité.

Vo videu sa dozviete nie to, ako zhotoviť samotný rámik. Venovali sme sa problematike správneho drôtikovania, prečo vôbec rámik drôtikovať, alebo aký drôtik si zvoliť.

Ako správne nadrôtikovať rámik už vieme z minulého videa. Po nadrôtikovaní rámika je potrebné zataviť medzistienku. Je lepšia zatavovačka alebo koliesko? Prečo sa medzistienka po zatavení môže zvlniť? Je potrebné zvlniť samotný drôtik? Aj na tieto otázky nájdete odpovede v našom videu.

Cieľom je, aby ste čo najlepšie pripravili svoje rámiky. Na zatavovanie sa používajú kolieska alebo zatavovačky. Na zvlňovanie drôtika sa používajú zvlňovačky. Ich ponuka je široká, preto sme pripravili video, podľa ktorého si určite budete vedieť vybrať.

Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Pokračovaním vyjadrujete súhlas s používaním cookies